Aktuelt

NORSK SENTER FOR FLERKULTURELL VERDISKAPING - 15 ÅR!

 TAB1555

Zahra Moini, daglig leder Norsk senter for flerkulturell verdiskaping


De femten årene som har gått siden senterets åpning i november 2005 viser senterets berettigelse med sine spesialiserte oppgaver overfor innvandrere i Norge.
Da senteret ble etablert, var det blitt stadig mer synlig at man måtte få spisskompetente innvandrere i kvalifisert arbeid. Det ble startet i en erkjennelse av manglende tilbud til innvandrere som ønsket å starte egen virksomhet. Målsetningen var å flytte mange av disse fra arbeid, der de ikke fikk brukt sin utdannelse, til nyskaping innen for eksempel teknologi, helse, IT og kultur. Visjonen for senteret ”Et verdiskapende flerkulturelt Norge” er fortsatt veiviseren for oss.
Situasjonen i Norge i 2005 var helt annerledes enn den er nå. Interessen for entreprenørskap har vært voksende over tid. Den økende gründerinteressen skaper imidlertid nye behov for veiledning, instruksjon og gode råd. Miljøet for flerkulturelt entreprenørskap har vokst kraftig, med mange prosjekter og veiledere som satser på å hjelpe innvandrere.

SENTERET HAR LAGT BAK SEG MANGE SPENNENDE ÅR

Mange innvandrere har besøkt vårt senter i løpet av årene. 1300 entusiastiske, ressurssterke personer som har hatt drømmer om å komme i gang med egen etablering og bli gründere. Vi har jobbet systematisk for å bli kjent med hver og en av disse, for å høre om drømmene og motivasjonsviljen, og å ta en titt inn i ”bagasjen” med erfaringer og utdannelse som de har med seg. Vi har sett potensialet i hver enkelt, muligheter som kan skapes og drømmer som kan realiseres. For oss har disse ikke bare vært en gruppe ”innvandrere” – men individer med hver sine ressurser og drømmer, sin personlighet og kultur.
Det er en berikelse å bli kjent med denne stadig voksende gruppen. Mange motiverte og fornøyde gründere har oppfordret andre til å komme til vårt senter. Vi er blitt del av en familie … et nettverk av ressurssterke personer med topp motivasjon og sterk innsatsvilje. Vi har bevisst jobbet med å motivere, mobilisere og synliggjøre gode ressurser. Vi vil at omgivelsene skal kjenne til de gode historier.
Vi har bistått med etablering av 332 nye bedrifter og videreutvikling av 280 bedrifter. Innvandrerkvinner står bak 44 % av nyetablerte bedrifter.

ET NASJONALT KOMPETANSESENTER FOR FLERKULTURELL VERDISKAPING

Norsk senter for flerkulturell verdiskaping ble etablert som det nasjonale kompetansesenteret i 2015. Senteret har brede kontakter over hele landet og formidler ideer og kunnskap digitalt, på kurs og konferanser og ved egen web.

INTERNASJONALT ARBEID OG ANNERKJENNELSE

Senteret har arbeidet internasjonalt og har samlet erfaringer fra ulike land og har bidratt til videreutvikling av flerkulturell verdiskaping som fagområde, blant annet EUs satsning innenfor «Migrant Entreprenuership».
I 2010 ble vi for eksempel nominert til European Enterprize Awards.

EEA diploma
Vi har særlig tette kontakter med Sverige og Danmark. Der vi har fulgt entreprenørskapsutviklingen for innvandrere nøye. Men vi følger også andre land som Canada. Et fyrtårn på området. En femdel av innbyggerne er født i utlandet. Toronto er det eneste byområdet på planeten, der halvparten av innbyggerne er født i andre land. Det er viktig å ha noe å strekke seg etter. Å ha noen å følge og å lære av. Den canadiske ambassaden er viktig for oss.

OMFATTENDE SAMARBEID LOKALT OG NASJONALT

Senterets samlede erfaringer innenfor flerkulturell verdiskaping kommer til nytte for myndighetene, akademiske miljøer og næringslivet. Gjennom årene har vi bidratt til studentoppgaver, avhandlinger og akademiske rapporter og forskning.
Vi i Norsk senter for flerkulturell verdiskaping takker alle samarbeidende virksomhetene som gjennom sine nære kontakter med senteret har gitt senteret troverdighet og respekt, ideer og kraft. Vi vil også takke Integrerings- og mangfolddirektoratet, Kunnskapsdepartementet, Buskerud og senere Viken fylkeskommune og andre som gjennom sin støtte har gitt oss muligheten å videreføre det viktige arbeidet ved senteret.

TIL SLUTT

Vårt senter driver ikke med integrering, vi utvikler et flerkulturelt verdiskapende Norge. Det er nedfelt som vårt hovedmål. Integrering er en bieffekt av det arbeidet vi gjør!

Her er noen av høydepunkter fra vårt arbeid!

 

 

 

Simen Staalnacke har lært – av både oppturene og nedturene

Simen Staalnacke

Moods of Norway ble skikkelig store med crazy dresser og rosa image før eventyret var over i 2017, etter 14 år på catwalken. Men gründer Simen Staalnacke tror fortsatt på visjonen.

Les mer...

En vaskekte suksess – bokstavelig talt

Edilberto Maldonado

Edilberto Maldonado har latinamerikanske røtter og årelang fartstid hos den nordiske renholdsgiganten ISS. Nå har han 300 ansatte i sin egen bøtteballett, og i løpet av sommeren lanserer han en gründer-revolusjon.

Les mer...

Jeg vil inspirere andre til å følge sine drømmer

Anita Kåss inspirerer under årets Energetics-konferanse

Selve livet er den glødende drivkraften bak den banebrytende forskningen til lege, forfatter og gründer Anita Anjali Suri Kåss. Moren hennes døde av leddgikt da Anita bare var 13 år. Og det skulle komme til å motivere og inspirere henne i arbeidet mot et medisinsk gjennombrudd.

Les mer ...

Drømmen var egen bar

Misgina Ghebremeskal på Energetics 2018

Han var rå på å lage cappuccino, ekstremt naiv og hadde 97 kroner på konto. Men neste år åpner Misgina Ghebremeskel sin tredje bar i Oslo.

Les mer ...

Velsmakende fristelser

Dario

Under DNB NXT sitt arrangement i Drammen, leverte Dario velsmakende fristelser til store investorer og andre gründere.

Starter egen klinikk

oslo helse flerkulturell verdiskaping

Kambiz Persley kom til Norge som asylsøker for 25 år siden, og har nå startet sin egen innovative klinikk i Oslo.

Flerkulturelle kvinner

Nicole Alda etablererprogram for flerkulturelle kvinner

Nicole Alda var en av deltakerne på etablererprogram for flerkulturelle kvinner i regi av Norsk senter for flerkulturell verdiskaping.

Nytt kvinneprogram fra høsten 2017

 

shutterstock 221529703 webminst

Senteret skal i gang med et nytt etablererprogram for flerkulturelle kvinner som ønsker å skape sin egen arbeidsplass. Deltakerne av programmet vil lære å bli bedre kjent med seg selv om gründer, om bedriftsetablering, å tenke kommersielt samt og bygge nettverk.

Kurs våren 2018

 

kurs innvandrer bedift 2018

Vi arrangerer kurs tilpasset deg som ønsker å starte egen bedrift eller for deg som allerede har startet bedrift, men ønsker faglig påfyll.

En verden av tjenester - EVATs suksesshistorie

edilberto 1

I 2012 var Edilberto Maldonado deltaker i senterets programmer. Nå i 2016 har har snart 200 ansatte og en millionbedrift. Les hele artikkelen om hans reise her.

Best Food med omsetning på over 25 millioner kroner i fjor

bilal 1

I 2009 var medgründeren Bilala Abubakarov i kontakt med NSFV med ideen om å starte en matproduksjonsbedrift i Drammen. I dag, 7 år senere, er han deleier av millionbedriften Best Food AS.

Skatteetaten

skatteetaten
Nye regler om moms ved import fra årsskiftet Les mer

Gründer nummer 1000!

 M3A0235 copy 72Erna Solberg markerte gründer nr. 1000 på konferansen Energetics 2016
Statsminister Erna Solberg åpnet mandag 12. september den årlige internasjonale konferansen "Energetics" i regi av Norsk senter for flerkulturell verdiskaping (NSFV).

NAV

Endring i dagpengerregelverket under etablering. Les mer