Sist endret: 07.08.2018

Denne personvernerklæringen handler om hvordan Norsk senter for flerkulturell verdiskaping samler inn og bruker personopplysninger om deg. Norsk senter for flerkulturell verdiskaping er forpliktet til å behandle personopplysninger fra sine gründere, kontakter og samarbeidspartnere på en forsvarlig måte.

Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en identifiserbar enkeltperson. Dette kan være navn, adresse, telefonnummer, e-post-adresse, IP-adresse og adferds historikk.

Kontaktinformasjon

Hvis du har spørsmål eller kommentarer til denne erklæringen eller hvordan vi behandler personopplysninger, kan du kontakte oss:

Norsk senter for flerkulturell verdiskaping
Grønland 32b, 3045 Drammen.
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Telefon: 32 83 27 61 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Innhold

  1. 1. Behandlingsansvarlig.
  2. 2. Formålet med behandlingen.
  3. 3. Hvilke opplysninger behandles og hvordan innhentingen foregår?.
  4. 5. Tilgang til informasjonen.
  5. 7. Hvordan sikrer vi opplysningene?.
  6. 8. Dine rettigheter.
  7. 10. Endringer i erklæringen.

1. Behandlingsansvarlig

Norsk senter for flerkulturell verdiskaping er behandlingsansvarlig når vi behandler personopplysningene om deg. Det er daglig leder som er ansvarlig for at behandlingen skjer i samsvar med lovens regler. Det daglige ansvaret for behandlingen, administrasjon og forvaltning er delegert til administrasjonen.

Datatilsynet fører tilsyn med at loven overholdes.

2. Formålet med behandlingen

Norsk senter for flerkulturell verdiskaping lagrer personopplysninger for å kunne sende ut informasjon, nyheter, informere om kurs, møter, arrangementer og for å tilby bedre tjenester.

Norsk senter for flerkulturell verdiskaping bruker informasjonskapsler (Cookies) på våre nettsider. Vi gjør dette for å forbedre brukeropplevelsen. Vi samler inn besøksstatistikk via standard verktøy for dette. Opplysningene bruker vi til å administrere og vedlikeholde nettsidene våre.

Det er frivillig for de som besøker nettsiden å oppgi personopplysninger.

3. Hvilke opplysninger behandles og hvordan innhentingen foregår?

Vi behandler både personlig identifiserbar informasjon, og ikke-personlig identifiserbar informasjon om deg.

Vi behandler og lagrer ikke opplysninger om deg lenger enn nødvendig for det tiltenkte formålet eller for det som kreves i henhold til inngåtte avtaler og ikke utover lovens rammer.

Personlig identifiserbar informasjon

Personlig identifiserbar informasjon er opplysninger som identifiserer deg som enkeltperson.

For gründere og kursdeltakere gjør vi dette i forbindelse med:

  • Påmelding til etablererkurs
    Du kan melde deg på våre kurs på vår nettside gjennom et nettskjema som er registrert på vår nettside og server. For at vi skal kunne sende digital informasjon om arrangementet må du registrere navn, e-postadresse, telefonnummer, nasjonalitet (etnisk bakgrunn) og din arbeidsstatus.
  • Nyhetsbrev
    Du kan abonnere på nyhetsbrev slik at du mottar e-post fra Norsk senter for flerkulturell verdiskaping om aktuelle nyheter og aktiviteter. For at vi skal sende e-post til riktig abonnent, må du registrere fornavn, etternavn og e-postadresse i et webskjema på nettsiden vår som blir lagret på vår server.
  • Søknad til iStart program
    Du kan sende din søknad til iStart gjennom et nettskjema som er registrert på vår nettside og server. For at vi skal kunne vurdere deg som kandidat til programmet, sende informasjon om arrangementet må du registrere fornavn, etternavn, e-postadresse, telefonnummer, utdanningsbakgrunn, jobbsituasjon og etableringsplaner.
  • E-post
    Hvis du retter en henvendelse til Norsk senter for flerkulturell verdiskaping, for eksempel sender oss en e-post, vil relevante opplysninger kunne bli lagret, for eksempel navn og e-postadresse i vår gründerdatabase.

For våre kontakter og samarbeidspartnere gjør vi dette i forbindelse med:

  • Påmelding til konferanse
    Du kan melde deg på våre konferanser og seminarer på vår nettside gjennom et nettskjema som er registrert på vår nettside og server. For at vi skal kunne sende deg informasjon om arrangementet må du registrere fornavn, etternavn og e-postadresse. Våre kurs og konferanser er kun for personer som jobber med flerkulturell verdiskaping derfor ber vi deg registrere din organisasjon og tittel. Personopplysningene vi behandler er nødvendig for å oppfylle avtalen med deg.
  • Nyhetsbrev
    Du kan abonnere på nyhetsbrev slik at du mottar e-post fra Norsk senter for flerkulturell verdiskaping om aktuelle nyheter. For at vi skal sende e-post til riktig abonnent, må du registrere fornavn, etternavn og e-postadresse i et webskjema på nettsiden vår som blir lagret på vår server. Vi sender kun nyhetsbrev til de som har gitt samtykke.
  • Fagnettverk
    Dersom du jobber med fagfeltet flerkulturell verdiskaping, kan du melde deg inn i vår fagnettverk slik at du får tilgang til fagstoff, inspirasjon, diskusjonsforum og siste nytt innen flerkulturell verdiskaping. Her kan du også laste ned rapporter og verktøy. For at vi skal kunne registrere ditt medlemskap, må du registrere fornavn, etternavn og e-postadresse. Videre lagrer vi ditt telefonnummer for å kunne sende deg SMS om seminarer og nyheter. Fagnettverket er kun for personer som jobber med flerkulturell verdiskaping derfor ber vi deg registrerer din organisasjon og tittel. Personopplysningene vi behandler er nødvendig for å oppfylle avtalen med deg, eller etter samtykke.
  • E-post
    Hvis du retter en henvendelse til Norsk senter for flerkulturell verdiskaping for eksempel sender oss en e-post, vil relevante opplysninger kunne bli lagret, for eksempel navn og e-postadresse i vår kontaktdatabase.

 

Ikke personlig identifiserbar informasjon

Ikke personlig identifiserbar informasjon er informasjon og andre opplysninger som ikke avslører din personlige identitet.

Vi samler inn og behandler følgende opplysninger: 

Informasjonskapsler og analyseverktøy
Når du besøker Norsk senter for flerkulturell verdiskaping sin nettside registreres din IP-adresse og du samtykker at vi benytter informasjonskapsler/cookies, slik at vi kan gi deg en bedre brukeropplevelse. Norsk senter for flerkulturell verdiskaping knytter ikke denne opplysningen direkte til deg som bruker.

“Cookies” er små informasjonskapsler (tekstfiler) som nettsiden spør nettleseren din om å lagre på datamaskinen eller den mobile enheten. Dette gjør at nettsiden kan huske handlingene eller preferansene dine over tid.

Vi bruker følgende analyseverktøy og tredjepartsløsninger:

  • Google Analytics
  • Facebook Analytics 

De fleste nettlesere aksepterer automatisk cookies. Dersom du ønsker å hindre at det lagres informasjonskapsler på din datamaskin, kan du endre innstillingene i din nettleser.

Du kan slette alle informasjonskapsler som er lagret på din datamaskin via innstillingene til din nettleser. Hvordan dette gjøres varierer fra nettleser til nettleser, men dette kan man enkelt søke opp på internett.

5. Tilgang til informasjonen

For å sikre oss at behandlingen av opplysninger hos oss skjer på en sikker måte, er det kun spesielt godkjente personer hos Norsk senter for flerkulturell verdiskaping som har tilgang til informasjonen du gir oss.

Antallet ansatte med slik godkjenning er begrenset. Tilgangen til informasjon er sikret med tilgangskontrollmekanismer. 

Vi vil ikke avsløre, selge, distribuere, leie ut, lisensiere, dele eller videresende opplysninger eller personlig informasjon til noen tredjepart andre enn de som har avtale og leverer tjenester til Norsk senter for flerkulturell verdiskaping, med mindre vi har et uttrykkelig samtykke fra deg til det. 

Norsk senter for flerkulturell verdiskaping har inngått avtale med ulike databehandlere, som distribuerer våre nyhetsbrev, nettside og databaseløsningene.

Databehandlere:

  • Super Office – database løsning
  • Braign – nettsideoperatør
  • Uniweb – nettsideleverandør
  • Easy Discuss - fagnettverket

Norsk senter for flerkulturell verdiskaping overfører ikke opplysninger til utlandet

7. Hvordan sikrer vi opplysningene?

Norsk senter for flerkulturell verdiskaping har etablert regler og rutiner for beskyttelse av personopplysninger. 

Rutiner

Vi skal bruke alle rimelige forsiktighetsregler for å påse at våre medarbeidere, databehandlere og tredjeparter som har tilgang til opplysninger om deg, har adekvat informasjon for å sikre at de bare behandler disse opplysningene i samsvar med denne erklæringen og våre forpliktelser etter personvernlovgivningen. 

Tiltak som er gjennomført:

  • Opplæring av ansatte
  • Rutiner for oppstart og opphør av behandling
  • Rutiner ved avvik
  • Rutiner for sikring av lokaler

8. Dine rettigheter

Innsyn

Hvis Norsk senter for flerkulturell verdiskaping behandler personopplysninger om deg, har du rett til innsyn i egne opplysninger og vi har informasjonsplikt.  Dersom personopplysningene er uriktige, ufullstendige eller det ikke er adgang til å behandle dem, kan du også be Norsk senter for flerkulturell verdiskaping rette opplysningene. Se kontaktopplysninger innledningsvis i erklæringen.

En henvendelse skal besvarer innen 1 måned og besvares elektronisk hvis henvendelsen kommer elektronisk.

Sletting

Vi behandler personopplysningene så lenge det er nødvendig for utførsel av våre offentlige oppgaver. Dersom vår behandling er basert på ditt samtykke vil vi slette opplysninger om deg dersom samtykke trekkes tilbake. For eksempel vil din e-post adresse som benyttes til utsending av nyhetsbrev slettes når du melder deg ut av vårt kontaktnettverk.

10. Endringer i erklæringen

Norsk senter for flerkulturell verdiskaping forbeholder seg retten til å endre eller oppdatere Personvernerklæringen.

Alle endringer er gjeldene fra de legges ut, og vil omfatte informasjon samlet inn fra den datoen så vel som eksisterende informasjon oppbevart av Norsk senter for flerkulturell verdiskaping. Du kan finne ut når disse retningslinjene sist ble revidert ved å se “Sist endret” øverst på dokumentet.